تابستان، فرصت مهم آزمون و خطا
از شروع دوران درس خواندن و تلاش در مسیر کنکور، دانشآموزان با سؤالهای متعددی روبهرو خواهند شد. سؤالاتی از این قبیل:
1. سؤالاتی در مورد برنامهریزی:
آیا نفس برنامهریزی، کار مفیدی است؟ آیا من میتوانم برنامهریزی کنم؟ قالب برنامهریزی باید چگونه باشد؟ بازههای مطالعه و استراحتم چند ساعته باشد؟ با خواندن کدام درسها در کنار یکدیگر، نتیجهی بهتری میگیرم؟ اول صبح، ظهر، بعدازظهر یا آخر شب بهتر است کدام درسها را بخوانم؟
2. سؤالاتی در مورد دفتر برنامهریزی ، خلاصهنویسی، نکتهبرداری و سایر ابزار:
آیا از دفتر برنامهریزی استفاده کنم؟ آیا این ابزار برای من سودمند است؟ به کدام قسمتهای آن توجه بیشتری داشته باشم؟ هر کدام از جداول و قسمتهای دفتر برنامهریزی به چه معناست و چه کاربردی دارد؟ چه سؤالاتی را در آن یادداشت کنم؟ چه اطلاعات جانبی باید بر آن بیفزایم؟ چگونه خلاصهنویسی کنم؟ از چه درسهایی خلاصه بردارم؟ فرق خلاصهبرداری و نکتهبرداری چیست و هر کدام چه کاربردی دارد؟
3. سؤالاتی در مورد سبک درس خواندن:
هر درس را چگونه بخوانم؟ در مورد ادبیات آیا مبحثی بخوانم یا درسی یا تلفیقی از هر دو؟ آیات دین و زندگی را حفظ کنم یا خیر؟ درصد تستی و تشریحی خواندنم در هر درس چگونه باشد و از کدامیک نتیجهی بهتری میگیرم؟ چه روشی را برای حل محاسبات شیمی به کار گیرم؟
و سؤالات دیگری در رابطه با میزان و نحوهی استفاده از اوقات فراغت، رویکردهای سر جلسهی امتحان، چیستی و چگونگی و نحوهی استفاده از تکنیکهای ضربدر و منفی و زمانهای نقصانی، چگونگی مدیریت منابع و استفاده از معلم و کلاس و . .
این سؤالاتی بود که در طول سال تحصیلی برای من هم پیش آمد و قطعاً برای هر دانشآموزی در طول این مسیر پیش خواهد آمد. باید توجه داشت که نحوهی پاسخگویی به این سؤالات جایگاه و رتبهی شما در کنکور سراسری را رقم خواهد زد و بدانید که پاسخ بسیاری از این سؤالات برای هر کس، متفاوت است. شما باید خود آن را بیابید.
برای کسانی که از تابستان شروع به درس خواندن کردهاند، مژده دارم: ادامه مطلب
درباره این سایت